
kanald.ro
Diverse
Regina Elisabeta avea câteva reguli strcite când venea vorba de meniul familiei regale.
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii s-a stins din viață la data de 8 septembrie 2022, la vărsat de 96 de ani, după o domnie de 73 de ani. Viața membrilor familiei regale a fost mult timp un total mister pentru oamenii obișnuiți, însă, odată cu trecerea timpului, de câțiva ani, familia regală s-a expus din ce în ce mai mult publicului, oferind posibilitatea tuturor să intre în culisele vieții familiei regale.
Având în vedere faptul că Regina Elisabeta a II-a este cel mai longeviv monarh britanic, toată lumea s-a întrebat cum a trăit suverana și ce alimente a consumat de-a lungul timpului.
Citeste si: BREAKING NEWS! A MURIT preotul Ciprian Necula!- kanald.ro
Darren McGrady a fost bucătarul familiei regale vreme de 15 ani la Palatul Buckingham, atât pentru Regina Elisabeta, cât și pentru Prințesa Diana, la Palatul Kensington până în 1977, anul în care prințesa și-a pierdut viața în tragicul accident rutier.
În cartea sa de bucate publicată în anul 2007, McGrady a menționat că regina Elisabeta nu își dorea niciodată ca sandvișurile să fie tăiate în formă dreptunghiulară sau pătrată, pentru că, în acest fel, imitau forma unui sicriu.
„Mi s-a spus să nu tai niciodată un sandviș în formă pătrată sau dreptunghiulară.(...) Semăna prea mult cu un sicriu și însemna că îi doreai răul reginei. Am fost atent să nu fac niciodată această greșeală”.
De asemenea, regina Elisabeta studia o întreagă listă de sugestii culinare întocmită de bucătarul șef, pentru a fi aprobate sau nu de Majestatea Sa.
„În fiecare zi, bucătarul-șef își nota sugestiile într-un caiet roșu, legat în piele, pe care scria Royal Menu, cu litere din aur.
În ciuda faptului că se încadra în topul alimentelor sale favorite, Regina Elisabeta refuza să consume ciocolată în timpul Postului Mare.
Citeste si: Părintele Ciprian Petre Necula s-a stins din viață! Acesta avea vârsta de doar 47 de ani- kfetele.ro
„În Duminica Paștelui, bucătarii se străduiau să pregătească tot felul de bunătăți din ciocolată, pentru a compensa cele patruzeci de zile de abstinență”, a mai scris McGrady. „Existau prăjituri de ciocolată, plus ouă de ciocolată cu lapte, ciocolată albă și ciocolată dulce-amăruie.”
Fursecurile erau la ordinea zilei în mediul Reginei Elisabeta. McGrady a dezvăluit în cartea sa că, de fapt, suverana își hrănea câinii cu aceste fursecuri, nefiind pe placul ei.
„Erau servite cu religiozitate în fiecare zi, alternând între cele cu fructe sau cele simple”, a scris McGrady. „Deși regina insista să aibă fursecuri la ceai, bănuiesc că de fapt nu-i plăceau deloc. Spun asta pentru că nu le mânca niciodată, niciodată.” McGrady a dezvăluit că regina dădea fursecurile câinilor ei corgi. „După cea bea ceaiul, regina lua un fursec și îl sfărâma pe podea, pentru câini”, a scris în carte bucătarul de la Palat.