kanald.ro
Stiri
Prajitura rasturnata cu nuci şi alune
O prăjitură bună pentru sărbători!

Mod de preparare Prajitura rasturnata cu nuci şi alune
Am folosit o tavă cu dimensiunile 35/25 cm, pe care am tapetat-o cu hârtie de copt. Speli prunele şi le scoţi sâmburii. Presari nucile şi alunele tăiate grosier în tavă, apoi adaugi zahărul şi zahărul vanilat, scorţişoara şi aşezi jumătăţile de prune cu partea bombată în sus. Foloseşti nişte prune mai puţin coapte pentru a nu se înmuia foarte tare în timpul coacerii.
Compoziţia obţinută o torni în tavă peste fructe şi nivelezi cu ajutorul unei spatule. Dai tava la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade C, până când trece testul cu scobitoarea.
O tai şi o pudrezi cu zahăr.
Pofta buna!
Ingredientele si cantitatile le gasesti aici