WowNews logo WOWnews
Stories
Prajitura rasturnata cu nuci şi alune

Stiri

Prajitura rasturnata cu nuci şi alune

O prăjitură bună pentru sărbători!

Mod de preparare Prajitura rasturnata cu nuci şi alune

Am folosit o tavă cu dimensiunile 35/25 cm, pe care am tapetat-o cu hârtie de copt. Speli prunele şi le scoţi sâmburii. Presari nucile şi alunele tăiate grosier în tavă, apoi adaugi zahărul şi zahărul vanilat, scorţişoara şi aşezi jumătăţile de prune cu partea bombată în sus. Foloseşti nişte prune mai puţin coapte pentru a nu se înmuia foarte tare în timpul coacerii.

Mixezi ouăle bine de tot cu un praf de sare, apoi adaugi zahărul măcinat şi mixezi până când compoziţia devine spumoasă. Adaugi pe rând uleiul, iaurtul, esenţa de vanilie şi treptat făina cernută cu praful de copt. La final adaugi pesmetul, atât cât să obţii o compoziţie puţin mai groasă decât cea de chec.

Compoziţia obţinută o torni în tavă peste fructe şi nivelezi cu ajutorul unei spatule. Dai tava la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade C, până când trece testul cu scobitoarea.

Dacă iese curată, prăjitura este gata. O laşi să se răcească şi apoi o răstorni pe un platou şi îndepărtezi hârtia de copt. (nu o răstorni cât încă este caldă pentru a nu se împrăştia siropul lăsat de prune în aluat, dând astfel senzaţia de necopt).

O tai şi o pudrezi cu zahăr.

Pofta buna!

Ingredientele si cantitatile le gasesti aici