Pandișpan cu căpșuni. Vezi aici care sunt ingredientele de care ai nevoie, pentru un desert perfect.
Pandișpan cu căpșuni. Iată care este cea mai simplă rețetă, pentru un desert cu fructe de sezon. Căpșunile pot fi înlocuite cu cireșe, vișine, zmeură sau mure.
Rețetă de Pandișpan cu căpșuni
Unul dintre cele mai rapide și gustoase deserturi de vară este pandișpanul cu fructe. În funcție de preferințe, prăjitura poate conține căpșuni, cireșe, vișine sau zmeură. Iată care este rețeta pentru pandișpanul cu căpșuni.
Pandișpan cu căpșuni. Iată care este cea mai simplă rețetă
[Sursa foto: Shutterstock]
Beneficii ale consumului de căpșuni
Căpșunile sunt o sursă naturală de vitamina C. Aceasta este benefică imunității și este și antioxidant.
Ridurile apar mai târziu la persoanele care consumă căpșuni. Vitamina C din căpșuni produce colagen, care ajută la elasticitatea pielii.
Compoziția mare de vitamine protejează corneea și retina de radiațiile solare.
Căpşunile conţin antioxidanţii luteină şi zeaxantină şi acid elagic, o fitochimicală cu proprietăți anti-cancer.
Fitochimicalele din căpşuni contracarează efectele lipoproteinelor de tip LDL, care pot cauza formarea unei plăci la nivelul arterelor. Consumul căpşunilor reduce lipidele din sânge, care, în cantităţi mari, se pot depune pe pereţii arterelor.
Căpşunile au proprietatea de a reduce inflamaţiile articulaţiilor, care ar putea provoca artrită.
Conform unui studiu, o porţie de căpşuni conţine 134 mg de potasiu şi ajută la menţinerea presiunii sângelui la nivel normal, acţionând ca un amortizor împotriva efectelor negative ale sodiului.
Căpşunile sunt considerate cele mai bune fructe pentru sănătătatea inimii.