
kanald.ro
Stiri
Gogoşari în oţet. Toamna își intră în drepturi și gospodinele se pregătesc încet de iarnă. Pe lângă zacuscă și dulceață, femeile asigură în această perioadă murăturile de iarnă.
Rețetele de murături sunt transmise din generație în generație, iar cele mai bune murături sunt cele făcute după rețete moștenite de la bunici.
Citeste si: 5 mancaruri japoneze pe care nu le poti rata
Citeste si: Rețetă gustoasă: Eclere cu cremă de vanilie
Gogoșarii în oțet sunt ușor de făcut datorită unor rețete simple, care nu necesită multă pricepere sau timp.
Ingrediente: 5 kilograme de gogoşari, 5 litri de apă, 1 litru de oţet, 2 linguri de ulei (opţional), sare după gust, zahăr după gust, boabe de piper, boabe de muştar, foi de dafin, hrean.
Se spală gogoșarii şi se taie în bucăţi egale, potrivite. După care, se pregăteşte un fel de saramură din apă, oţet, ulei, sare, zahăr, piper, boabe de muştar şi foi de dafin, după care se pune compoziţia la fier, la foc potrivit.
Se potriveşte totul după gust.
Când saramura a început să dea în clocot, se adaugă gogoşarii, pe rând, și se învârt continuu cu paleta cu găuri până îşi schimbă culoarea. Atenţie: gogoşarii nu trebuie lăsaţi prea mult pe foc, deoarece se înmoaie.
Citeste si: Rețete de post: Negresă. Cea mai simplă rețetă de negresă
Citeste si: Rețetă de post: Ștrudel cu mere
Citeste si: Prăjitura din caietul bunicii: NAŞA. Rețeta ținută secretă a fost dezvăluită!
Se scot apoi din saramură şi se aşează în borcane, fără să se preseze. Atunci când gogoşarii sunt aşezaţi în borcane, se adaugă hreanul, care a fost spălar, curățat și tăiat. La un borcan de aproximativ 800 de grame sunt suficiente bucăți de hrean.
După ce totul a fost pus în borcane, se adaugă saramura caldă.
Borcanele se leagă la gură cu celofan sau se capsează, apoi se depozitează în cămară, înveliţi în pături, până a doua zi.