WowNews logo WOWnews
Stories
ouă în bicarbonat
Ouă puse la fiert

Diverse

De ce e bine să adaugi puțin bicarbonat de sodiu atunci când fierbi ouă?

Bicarbonatul de sodiu are foarte multe beneficii, însă nu te-ai fi gândit până acum să îl folosești atunci când fierbi ouăle.

ouă în bicarbonat
Ouă puse la fiert

Una dintre cele mai mari provocări pentru gospodine este decojirea ouălelor. De cele mai multe ori, ele apelează la diferite trucuri pentru a putea scăpa oul fiert de coajă. Însă, se pare că exsită un truc pe care nu toată lumea îl știe!

Citeste si: Substanța care ar fi ucis-o, de fapt, pe Andreea Cuciuc! Mama fetei aruncă bomba, la aproape un an de la moartea ei- kfetele.ro

Bicarbonatul de sodiu, benefic pentru fierberea oului

Problema se poate rezolva foarte repede, iar tot ce trebuie să faci este să pui puțin bicarbonat de sodiu în apa clocotită, în momentul în care pui ouăle la fiert. Efectul va fi fix cel pe care îl dorești, adică vei putea lua coajă fără să ai părți din albuș lipite de ea.

Tot ce trebuie să faci în momentul în care pui ouăle la fiert este să adaugi o linguriță de bicarbonat de sodiu.

În plus, motivul pentru care nu toate ouăle se decojesc la fel este dat de cât de proaspete sunt acestea. Acelea care sunt mai vechi de 7 zile se fierb greu și se decojesc la fel de greu.

Citeste si: Horoscop, joi, 20 august 2020. Nativii din zodia Leu trec printr-o perioadă dificilă

Citeste si: Doliu în lumea filmului! Actorul Ben Cross s-a stins din viață la vârsta de 72 de ani

Citeste si: Din 14 septembrie, elevii vor fi primiți la școală doar cu declarație pe proprie răspundere! Cum arată documentul?

Pentru a afla dacă oul este vechi sau nou trebuie să introduci unul în apă, iar dacă se duce la fundul vasului, înseamnă că este proaspăt. În schimb, dacă oul stă la suprafață înseamnă că este vechi. 

În plus, trebuie să mai știi faptul că dacă încălzești un ou înainte de a-l pune la fiert, el nu va mai crăpa.

Dacă tu le scoți din frigider și le pui direct la fiert, diferența de temperatură va fi una destul de mare, așa că cel mai indicat ar fi să le lași un timp la temperatura camerei, iar mai apoi le poți pune la fiert.