
kanald.ro
Diverse
Bicarbonatul de sodiu are foarte multe beneficii, însă nu te-ai fi gândit până acum să îl folosești atunci când fierbi ouăle.
Una dintre cele mai mari provocări pentru gospodine este decojirea ouălelor. De cele mai multe ori, ele apelează la diferite trucuri pentru a putea scăpa oul fiert de coajă. Însă, se pare că exsită un truc pe care nu toată lumea îl știe!
Problema se poate rezolva foarte repede, iar tot ce trebuie să faci este să pui puțin bicarbonat de sodiu în apa clocotită, în momentul în care pui ouăle la fiert. Efectul va fi fix cel pe care îl dorești, adică vei putea lua coajă fără să ai părți din albuș lipite de ea.
Tot ce trebuie să faci în momentul în care pui ouăle la fiert este să adaugi o linguriță de bicarbonat de sodiu.
Citeste si: Horoscop, joi, 20 august 2020. Nativii din zodia Leu trec printr-o perioadă dificilă
Citeste si: Doliu în lumea filmului! Actorul Ben Cross s-a stins din viață la vârsta de 72 de ani
Pentru a afla dacă oul este vechi sau nou trebuie să introduci unul în apă, iar dacă se duce la fundul vasului, înseamnă că este proaspăt. În schimb, dacă oul stă la suprafață înseamnă că este vechi.
În plus, trebuie să mai știi faptul că dacă încălzești un ou înainte de a-l pune la fiert, el nu va mai crăpa.