Vedete

Daria, fata care s-a născut băiat, dezvăluiri la "Vulturii de noapte" despre ce înseamnă să fii transgender: "Am mers la psihiatru și la psiholog"

Daria, fata care s-a născut băiat, a venit în platou la emisiunea la "Vulturii de noapte" de la Kanal D și a vorbit despre ce înseamnă să fii transgender. Ea și-a povestit experiențele și a mărturisit că niciodată nu s-a considerat gay.

Distribuie pe:

Autor: A.I.

"Atunci când un om nu se simte confortabil cu caracteristicile sexului biologic cu care s-a născut se numește transgender. Din punct de vedere medical înseamnă că ești nevoit sau nevoită, depinde, să simți caracteristicile vizibile ale sexului biologic în așa fel încât să te simți confortabil cu identitatea din interior.

Disforia de gen este ceea ce stă la baza transgenderismului, este diagnosticul medical.

Nu m-am născut nici băiat 100%, nici femeie 100%, m-am născut undeva la mijloc și a trebuit să echilibrez chestia asta pe parcurs", a dezvăluit Daria la "Vulturii de noapte"

"Am mers la psihiatru și la psiholog"

Daria a povestit cum s-a făcut trecerea de la sexul său biologic, cel masculin, la cel real, din punctul său de vedere, cel feminin. Ea a mărturisit că a mers la psihiatru și la psiholog.

"Am mers la psihiatru și la psiholog. Aveam vreo 17 ani când am pus piesele de puzzle cap la cap. Psihiatrul trebuie să ateste că cel care suferă de disforie de gen este complet sănătoasă din punct de vedere mental în așa fel încât să poată începe o tranziție.

Prima dată mi-a zis încearcă să fii băiat, au fost două luni în care nu am avut voie să mă machiez, fiindcă eu mă machiam de la 14 ani.

Am încercat să joc un rol care, evident, nu îmi ieșea. Contează să te simți bine cu tine însăți. În ipostaza de băiat era foarte ciudat. Nu am crezut niciodată că sunt gay. Niciodată nu am avut un iubit fizic când eram băiat fiindcă știam că, într-o bună zi, voi duce tranziția la bun sfârșit", a spus Daria la "Vulturii de noapte".   

Galerie foto  Urmatorul articol