Cum te pregătești de musafiri: 3 idei de meniuri

Diverse

Cum te pregătești de musafiri: 3 idei de meniuri

Buna dispoziție, conversațiile plăcute cu cei dragi și câteva feluri de mâncare delicioase sunt elementele cheie pentru o cină reușită. Fie că este vorba despre o zi de sărbătoare, un weekend prelungit sau doar despre o vizită obișnuită, este nevoie să te pregătești dinainte pentru ca oaspeții tăi să se simtă bine primiți. În acest articol poți descoperi câteva idei de meniuri care să te inspire atunci când vrei să-ți surprinzi invitații.

1. Meniu cu carne de curcan

De regulă, un meniu conține trei feluri de mâncare, aperitiv, felul principal și desert. Așadar, pentru început poți pregăti un platou cu șuncă și ruladă de curcan, câteva feluri de brânză (cașcaval, telemea, cheddar), castraveți, măsline, roșii, ridichi și alte legume sau fructe după preferințe. De exemplu, te poți ajuta de câteva scobitori pentru a prinde un strugure cu o bucată de mozzarrella sau o felie de șuncă de curcan cu o măslină. Lasă-ți creativitatea să se desfășoare atunci când așezi ingredientele pe platou!

Citeste si: Bianca, decizie radicală în privința lui Robert: „Punem punct acum!”. Toată lumea a fost șocată de ce i-a putut spune concurentul de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Pentru felul principal poți opta pentru o friptură de curcan la cuptor cu legume la grătar, piept de curcan în sos de smântână și parmezan, șnițele, chiftele din curcan la cuptor sau alte preparate, în funcție de priceperea pe care o ai în bucătărie.

Una dintre cele mai simple modalități de preparare a curcanului este la cuptor, mai ales când poți adăuga diferite sosuri pentru friptura de curcan pentru a-i da un gust unic.

Cât despre desert, în funcție de timpul pe care-l ai la dispoziție, le poți pregăti musafirilor tăi o prăjitură cu cremă de zahăr ars, un cheesecake sau lapte de pasăre. Aceste idei de desert sunt răcoritoare și foarte gustoase, iar timpul de gătire variază între 1 și 2 ore.

Mai mult, le poți găti cu o seară înainte și păstra la frigider până când le servești oaspeților.

2. Meniu cu pește

O altă recomandare de meniu delicios și sănătos este cel cu pește, un aliment pe care-l poți include la masă dacă musafirii tăi fac sport sau sunt preocupați de ceea ce consumă. Astfel, la antreu la poți servi acestora o salată mexicană cu ton, măsline și avocado, choux cu pate de somon, rulouri de somon afumat cu brânză, salată de icre, roșii proaspete umplute cu pastă de macrou afumat, împreună cu un platou plin de legume.

La felul doi prepară un tip de pește, cum ar fi somonul, crapul sau păstrăvul la grătar sau la cuptor. Gătirea peștelui nu necesită eforturi majore, iar cu puțin ulei de măsline, sare, piper și două-trei felii de lămâie poți pregăti un fel principal în doar 5 minute.

Dacă vrei să păstrezi meniul cât mai sănătos, la desert oferă-le musafirilor tăi o salată de fructe sau o tartă cu lămâie. Șorbetul este o altă idee grozavă, mai ales dacă îl pregătești acasă, doar din fructe.

3. Meniu cu paste

Pastele sunt unele dintre cele mai rapide feluri de mâncare pe care le poți prepara înaintea venirii musafirilor sau în timp ce aceștia stau la masă. Atunci când servești un fel principal cu paste, asigură-te că le oferi oaspeților tăi un aperitiv care să complimenteze rețeta de la felul doi. Poți opta pentru o salată Caesar, bruschete cu roșii și oregano, un platou cu diferite preparate din carne sau legume la grătar, cum ar fi sparanghel, ciuperci și dovlecel.

Citeste si: Mariana Moculescu a lăsat deoparte orice urmă de orgoliu și a venit să își susțină fiica, la priveghiul lui Horia Moculescu! Momentul a fost unul de-a dreptul emoționant- kfetele.ro

Citeste si: O îndrăgită cântăreață a facut DECLARAȚII SFÂȘIETOARE despre Andreea Cuciuc: „Se simțea vinovată dacă...” Ce promisiune i-a făcut artista fiicei lui Igor Cuciuc?- radioimpuls.ro

Cât despre sosul pentru paste, îți poți întreba dinainte musafirii ce preferințe au, astfel încât să știi dacă alegi un sos alb sau unul roșu. Pastele Carbonara, Lasagna, pastele Alfredo, Bolognese, Quatro formaggi și Arrabiata sunt unele dintre cele mai populare opțiuni pe care le poți găti rapid.

Deoarece pastele sunt recunoscute ca un simbol al Italiei, pentru desert le poți servi oaspeților tot un preparat specific italienesc, precum tiramisu, cannoli sau panna cotta. După o masă consistentă, desertul trebuie să fie unul mai lejer.

Acum că ai descoperit câteva idei de meniuri, te poți gândi ce băuturi poți pune pe masă. De regulă, câteva sticle de apă, de suc și una sau două sticle de vin, în funcție de numărul tău de invitați, nu ar trebui să lipsească. Alege unul dintre cele trei meniuri din acest articol și surprinde-ți musafirii!