kanald.ro
Diverse
Cum se prepară sosul wasabi. Iată ingredientele de care ai nevoie
Sosul wasabi este un preparat tradițional japonez. Iată cum îl poți face chiar la tine acasă!
Sosul wasabi este un sos tradițional japonez, de culoare verde deschis și care are un gust foarte iute. Sosul este apreciat la nivel internațional și se servește la diverse preparate asiatice, în special alături de sushi. Wasabi este planta din care se prepară sosul, care are un gust iute deosebit, tot mai apreciat în lumea întreagă.
Citeste si: Secretul expertilor: buze mai pline cu wasabi
Cum poți prepara sosul wasabi chiar la tine acasă
Sosul wasabi, numit și hrean sau „muștar japonez” se pretează pentru a fi servit alături de o mulțime de preparate asiatice. Acesta are o textură groasă și un gust iute aparte, asemănător cu cel al hreanului. Dacă ești fan al mâncărurilor asiatice și dorești să prepari sosul wasabi chiar la tine acasă, iată cum o poți face.
Ingredientele necesare pentru prepararea sosului wasabi:
– o jumătate de ceașcă de apă
– 3 lingurițe de praf de wasabi
– o jumătate de ceașcă de sos de soia
– 2 lingurițe de ulei
– 2 lingurițe de vin dulce
– o linguriță de ghimbir proaspăt
– 2 cepe verzi
Modul de preparare al sosului wasabi
Spală cele două cepe foarte bine, înlătură prima frunză de deasupra lor, iar mai apoi toacă mărunt atât partea albă, cât și pe cea verde.
Într-un bol, amestecă praful de wasabi cu apa, până când devine o pastă fină. Apoi adaugă uleiul și ghimbirul și continuă să amesteci pasta. Treptat, poți adăuga și sosul de soia, amestecând în continuare. După ce ai terminat cu acestea, adaugă vinul. Când toate ingredientele s-au încorporat, poți adăuga ceapa verde în bolul cu pasta de wasabi.
Citeste si: 5 mancaruri japoneze pe care nu le poti rata
După ce ai terminat sosul wasabi, te poți bucura de el alături de sushi, de o porție de creveți sau chiar alături de tăiței. Cu siguranță sosul wasabi te va trimite cu gândul la Japonia și va completa perfect mesele tale alături de cei dragi, aducând un plus de savoare preparatelor!
Care este originea plantei de wasabi
Planta de wasabi, denumită științific „Wasabia japonica” sau „Eutrema japonicum” face parte din familia Brassicaceae, familia din care fac parte și hreanul, varza și muștarul. Wasabi mai este cunoscut și sub numele de „hrean japonez”.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii - catena.ro
Planta de wasabi crește în mod predominant de-a lungul văilor râurilor din munții Japoniei, dar poate fi găsită și în China, Coreea, Noua Zeelandă și America de Nord.
Ce beneficii și proprietăți are planta de wasabi
Planta de wasabi are proprietăți antiinflamatoare, deoarece există substanțe ale wasabiului care elimină celulele și enzimele ce dezvoltă inflamația. Inflamația este răspunsul sistemului imunitar la infecții, leziuni și toxine, în încercarea de a proteja și vindeca corpul.
De asemenea, planta de wasabi are si proprietăți antibacteriene. Studiile pe animale arată că wasabiul poate ajuta la tratarea ulcerelor peptice cauzate de H. pylori. Dar, este necesară cercetarea la oameni înainte de a putea trage concluzii cu privire la efectul wasabiului asupra H. pylori.
Planta de wasabi ajută și la dietele pentru slăbit. Cercetările au demonstrat ca frunzele de wasabi conțin substanțe care pot stopa creșterea și formarea de celule adipoase. Așa că dacă doriti să scăpați de câteva kilograme în plus, nu ezitați să consumați preparate cu wasabi.
Sursă: libertatea.ro