WowNews logo WOWnews
Stories
Cum să-ți organizezi frigiderul. Sfaturi pentru a te folosi cât mai bine de spațiul din frigider
Cum să-ți organizezi frigiderul. Sfaturi pentru a te folosi cât mai bine de spațiul din frigider

Diverse

Cum să-ți organizezi frigiderul. Sfaturi pentru a te folosi cât mai bine de spațiul din frigider

Iată cum să-ți organizezi frigiderul pentru a folosi spațiul cât mai eficient posibil!

Cu toții am întâmpinat măcar o dată probleme cu așezarea alimentelor în frigider și ne-am enervat pentru că nu ne ajunge spațiul de depozitare. Ei bine, noi avem soluția pentru cum să-ți organizezi mai bine frigiderul! Iată ce sfaturi să urmezi pentru a te folosi cât mai eficient de spațiul din frigiderul tău!

Pe rafturile de sus

Locul ideal pentru a păstra alimentele care nu au nevoie de o prelucrare termică de amploare este pe raftul de sus al frigiderului. Aici poți așeza felii de pizza, tocănițe, paste, legume fierte, supe sau ciorbe.

Citeste si: Iancu Sterp și nașa lui au plecat în Turcia. Ce a făcut nașul când a auzit că au fugit în lume: “Eu am crezut că știi de glumă.” - kfetele.ro

De asemenea, aici poți așeza și băuturi precum limonada, sucurile carbogazoase sau ceaiul.

Este recomandat să fie puse pe rafturile de sus și alimentele care pot fi consumate direct, precum iaurtul, brânza, smântâna, laptele și șunca presată. În ceea ce privește șunca presată nu desface pachetul lăsând feliile nefolosite libere. Dacă nu consumi integral pachetul alege un recipient etanș pentru a păstra ce a rămas sau folosește o pungă.

Cum să-ți organizezi frigiderul. Sfaturi pentru a te folosi cât mai bine de spațiul din frigider

Pe rafturile de jos

Rafturile de jos sunt destinate alimentelor crude, ce trebuie gătite pentru a fi consumate, precum carnea crudă de pui, curcan, porc, vită, dar și ouăle. Specialiștii ne sfătuiesc să avem câte un raft destinat fiecărui tip de carne, iar peștele să fie așezat pe rafturile cât mai de jos, deoarece în caz că picură poate afecta gustul și mirosul celorlalte cărnuri.

Citeste si: Trucuri care te ajută să păstrezi roșiile proaspete. Datorită lor, te poți bucura de roșii gustoase mai mult timp

În plus, pe rafturile de jos mai poți păstra amestecurile pentru diferite umpluturi pentru plăcinte. Carnea pe care o lași la marinat se va afla tot pe aceste rafturi, integrată între categorii similare de carne.

Ușa frigiderului

Ușa frigiderului este zona cu cea mai ridicată temperatură din frigider, așa că aici este recomandat să pui alimentele care nu se strică atât de repede și car enu necesită o temperatură foarte scăzută. Deși pare comod, evită să pui aici laptele și ouăle, deoarece riști să se strice mai repede.

Citeste si: Ce alimente consumă Cristina Șișcanu pentru a-și menține silueta de invidiat! Vedeta nu a renunțat la micile plăceri culinare: „Sunt înnebunită după dulciuri”

Sertarele frigiderului

Sertarele frigiderului sunt destinate pentru fructe și legume, cu rolul de a le păstra separat de carne. Dacă ai două sertare, este bine să rezervi unul pentru fructe și unul pentru legume. De asemenea, trebuie să ai grijă să păstrezi întotdeauna carnea în recipiente etanșe pentru a nu contamina fructele și legumele