kanald.ro
Actualitate
Cum arată scumpirile de pe litoralul românesc! Un turist a vrut să își ia o simplă gogoașă la Mamaia, dar a rămas surprins când a văzut cât trebuie să plătească
Odată cu data de 1 iulie 2024, a început și un nou val de scumpiri pe litoral. Sezonul estival nu a ajuns încă la jumătate, însă comercianții profită din plin de valurile de turiști sosiți la malul Mării Negre. Un român a fost șocat când a văzut cât a ajuns să coste o gogoașă la Mamaia!
Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că prețurile de pe litoral stârnesc, an de an, controverse. Mamaia este considerată stațiunea de fițe și perla litoralului românesc, așa că de multe ori prețurile îi pot lăsa mască pe turiști. An de an s-a discutat despre tariful șezlongurilor de la Mamaia sau prețurile practicate la terasă, însă acum un turist a fost surprins când a aflat cât trebuie să plătească pentru o gogoașă.
Nici prețurile la cazare nu fac excepție. Hotelierii nu au făcut excepție, astfel că tarifele la cazare au crescut și ele. Spre exemplu, pentru un hotel de trei stele, o familie ar putea plăti chiar și 450 de lei pentru o singură noapte de cazare. Prețurile cresc dacă vorbim despre hotelurile de lux sau zonele de fițe din partea de nord a stațiunii.
Plaja amenajată cu umbrele și șezlonguri
Cât a ajuns să coste o simplă gogoașă la Mamaia
Pe lângă hotelierii care profită din plin de sezonul estival, sunt și micii antreprenori, patronii de localuri și restaurante și vânzătorii de la colț de stradă. Prețurile de la restaurantele din Mamaia au fost adesea motiv de discuție, însă anul acesta un turist român a rămas uimit de câți bani a fost nevoit să plătească pentru o simplă gogoașă.
Bărbatul și familia lui s-au hotărât din scurt să aleagă vacanța pe litoral. Au luat cazarea înainte cu doar câteva săptămâni și spune că a plătit 1.600 de lei pentru cameră. Surprinzătoare au fost, însă, prețurile din stațiune. Acesta susține că a plătit 10 lei pentru o simplă gogoașă, sumă care la prima vedere pentru unii ar putea să pară mică. Totuși, dacă punem la socoteală faptul că o familie cu 2 copii nu ia un sigur preparat pentru toți, ne dăm seama că prețurile nu sunt deloc accesibile.
Gogoși cu zahăr, așezate pe farfurie
„Din scurt, cred că chiar înainte cu doua trei săptămâni ne-am hotărât, patru nopți 1.600 lei. Am luat la copii nişte gogoşi şi când am văzut 10 lei pe o gogoaşă, opaaa”, a spus un turist, pentru Observatornews.ro.
Pentru patru persoane, o masă la împinge tava costă aproximativ 300 de lei, după cum a povestit un alt turist, iar dacă ar mânca la un restaurant acesta spune că ar scoate din buzunar și mai mult.
„Noi suntem patru persoane şi dăm undeva la masă 300 de lei şi la împinge tava, la restaurant, mult mai mult. Am dat 4.000 pe două camere, cu mic dejun inclus”, a mai precizat un alt turist, pentru sursa citată anterior.
Gogoși proaspete, date prin zahăr
Cât de periculoase sunt dulciurile vândute la colț de stradă pe litoral
Dulciurile vândute la colț de stradă, pe litoral, sunt cu siguranță o atracție pentru cei mai mulți dintre turiști, mai ales că în zilele de vacanță mulți aleg să renunțe la dietă sau alte reguli alimentare. Nutriționiștii trag însă un semnal de alarmă cu privire la preparatele delicioase pe care vânzătorii le pun la dispoziție tuturor pofticioșilor.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii - catena.ro
Gogoșile, clătitele și alte dulciuri preparate la colț de stradă, mai ales prăjite, pot fi un adevărat pericol pentru organism, iar Ana Maria Demetrescu a explicat, în exclusivitate pentru WOWbiz.ro, de ce.
„Trebuie să fim foarte atenți și la zahăr, la toate alimentele dulci, sucuri, clătite, gogoși. Acele produse care se găsesc prin stațiuni, dar și alte dulciuri prăjite sunt foarte dăunătoare și periculoase, mai ales pot conține o serie de substanțe periculoase pentru organism.
Multe dintre ele sunt congelate, aluatul acela nu este preparat acolo, și prăjite într-o baie de ulei. Clătitele respective există posibilitatea să fie făcute mai mult din prafuri, fără să existe vreun ingredient natural. Plus că trebuie să ținem cont de modul de depozitare și igiena alimentelor”, a spus nutriționistul Ana Maria Demetrescu, pentru WOWbiz.ro.
Ai un pont WOW? Daca deții mai multe informații despre acest subiect ne poți scrie la adresa [email protected]!