kanald.ro
Vedete
Cum a ajuns Chef Cătălin Scărlătescu bucătar. „Erai obligat să treci prin toate departamentele din subsolul bucătăriei (manipulare marfă, curăţenie, curăţat legume etc.)”
Iată cum a ajuns Chef Scărlătescu bucătar și care a fost parcursul său în bucătărie începând de la 17 ani și până în prezent!
Cătălin Scărlătescu se numără printre cei mai cunoscuți bucătari din România. A devenit cunoscut după ce a acceptat provocarea de a juriza o emisiune de cooking. Iată cum a ajuns Chef Scărlătescu bucătar și care a fost parcursul său în bucătărie începând de la 17 ani și până în prezent!
Cum a ajuns Chef Cătălin Scărlătescu bucătar
Chef Cătălin Scărlătescu a mărturisit, într-un interviu pentru csid.ro, că a început să viseze la cariera de bucătar încă de pe vremea liceului.
„Am văzut că şeful bucătar era cel care avea cea mai tare maşină, cea mai frumoasă casă, cel mai bine îmbrăcaţi copii şi mi-am zis că asta vreau să fiu şi eu”, a povestit Cătălin Scărlătescu.
La aproape 17 ani, Chef Scărlătescu a intrat în lumeaa bucătarilor și a început cu munca de jos, trecând prin toate etapele: manipulare marfă, curățenie etc.
„Cu puţin înainte să am 17 ani am făcut cunoştinţă cu ce avea să însemne un job în bucătărie. Dar primii 2-3 ani au fost departe de gătit, la vremea aceea. Erai obligat să treci prin toate departamentele din subsolul bucătăriei (manipulare marfă, curăţenie, curăţat legume etc.)”, a mărturisit Chef Scărlătescu.
Mai apoi, a urmat o perioadă când Chef Scărlătescu a lucrat în mai multe țări, ca și stewart pe un vapor. După câțiva ani de călătorii prin toată lumea, s-a stabilit pentru o perioadă în Germania, unde a lucrat la mai multe restaurante de lux.
„În anii 90 am plecat în Germania, apoi m-am întors şi am plecat pe mare, unde am lucrat ca stewart pe un vapor cargo şi am văzut lumea.
M-am plimbat din Hong Kong până-n Brazilia. Am văzut vreo 50 şi ceva de ţări, şi nu câte trei-patru ore, cum le văd cei de pe croazieră. În niciun port n-am stat mai puţin de 4 zile.
Apoi, am plecat iar în Germania, unde am început încet, încet să lucrez în restaurante pretenţioase, de top, printre care Kempinski Sporting Club Badsarrow, a urmat Filippo Nisi în Koln.
M-am întors în România şi am devenit şeful bucătar în anul de glorie al restaurantului Angels, după care am fost Executive Manager la Museum, în Cotroceni, am devenit copartener cu un prieten foarte bun italian, la un restaurant care se chema Il Gambero Rosso, iar de 6 ani lucrez la Howard Johnson”, povestea chef Scărlătescu într-un interviu pentru csid.ro, citat de VIVA!
Cum a ajuns Chef Cătălin Scărlătescu bucătar. „Erai obligat să treci prin toate departamentele din subsolul bucătăriei (manipulare marfă, curăţenie, curăţat legume etc.)”
Cine a fost primul exemplu al lui Chef Cătălin Scărlătescu pentru ce înseamnă gătitul
Chef Scărlătescu a mărturisit că persoana care i-a arătat cu adevărat ce înseamnă mâncarea bună a fost chiar bunica sa.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii - catena.ro
„Bunica mi-a arătat în copilărie ce înseamnă mâncarea cu gust și toate preparatele ei mi-au rămas în suflet. Țin minte că gătea la începutul săptămânii mâncare de cartofi și fasole scăzută, care sâmbăta se transforma în fasole bătută.
La desert aveam faimoasa prăjitură cu bulion, preferata mea. Nu avea mult timp sau multe ingrediente la dispoziție, dar reușea să ne pună pe masă rețetele ei de suflet, rețete pe care le-am dus mai departe cu mine până în ziua de azi”, mărturisea chef Cătălin Scărlătescu.
sursă: viva.ro