WowNews logo WOWnews
Stories
Cozonac cu nutella, rețeta perfectă. E cel mai pufos cozonac
Cozonac cu nutella, rețeta perfectă. E cel mai pufos cozonac

Diverse

Cozonac cu nutella, rețeta perfectă. E cel mai pufos cozonac

Pare rețeta perfectă pentru un deliciu gastronomic. Cozonacul cu nutella este, poate, cel mai bun.

Cozonac cu nutella, rețeta perfectă. E cel mai pufos cozonac
Cozonac cu nutella, rețeta perfectă. E cel mai pufos cozonac

Rețeta este simplă pentru acest cozonac cu Nutella. Îl ungi cu cremă Nutella și iese un desert perfect. Cum se face un cozonac Babka pufos și delicios. 

Citeste si: A sosit răspunsul mult așteptat! Mama Andreei Cuciuc, Diana, a răspuns în detaliu la preavizul pe care l-a primit de la jurist, în numele lui Nicolae și al lui Cristian Botgros: "Vă informez despre po

Babka este un cozonac pe care îl făceau la început evreii polonezi, ajungând foarte celebru și în Cehia. Polonezii și cehii imigranți în America au dus și acolo acest cozonac. Americanii nu fac cozonac clasic, cum îl facem noi, românii, dar gătesc babka. Cum se pregătește Babka, o rețetă de cozonac pufos, ”uns” cu cremă Nutella!

Rețetă de cozonac pufos. De ce ai nevoie

Folosește următoarele ingrediente la cantitățile exacte ca să îți iasă rețeta. În patieserie nu e bine să schimbi cantitățile sau să aproximezi, căci riști să nu îți crească aluatul sau să nu iasă moale și pufos.

ALUAT

– 120 ml de lapte
– 2 esențe de vanilie
– 20 grame de drojdie proaspătă sau 6 grame de drojdie uscată
– 500 de grame de făină
– două ouă la temperatura camerei
– 75 grame de zahăr tos
– un praf de sare
– 80 de grame de unt la temperatura camerei

UMPLUTURĂ

– 400 grame Nutella
– 150 grame de ciocolată neagră

SIROP

– 150 grame de zahăr
– 100 ml apă

Cum faci cozonac pufos babka plin cu Nutella

Înainte de a face coca de aluat, dizolvă drojdia amestecată cu zahăr în laptele puțin călduț și las-o timp de 10 minute. Cerne făina cu ajutorul unei site. Într-un castron mare, pune făina, ouăle, untul, esența de vanilie și sarea. Adaugă laptele cu drojdia, după ce trec cele 10 minute. Frământă până când se leagă aluatul. Dacă aluatul e prea lipicios, mai completează cu puțină făină, dar doar câteva 10 grame pe rând, căci riști ca apoi să iasă prea tare. Dacă aluatul e prea uscat, poți să mai adaugi cam 10 – 20 de ml de lapte.

Citeste si: Neînțelegerile dintre Marina Almășan și Georgică Cornu nu încetează nici în zilele noastre! Acum totul a pornit de la... un acoperiș: "Cine e Marina Almășan și ce cadouri trebuie să-i dau Marinei Almă

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12 - catena.ro

Citeste si: Cristian Botgros i-a cerut ceva ce niciun tată nu ar vrea SĂ AUDĂ VREODATĂ: "Am fost supărat și am plâns.Trebuie să își asume" Cuvintele fiului său din spital i-au rămas întipărite în suflet: "Îmi spu

După frământare, trebuie să împachetezi aluatul. Întinde-l într-o foaie groasă de 1-2 centimetri. Împarte ochiometric în 3 părți și adu o treime spre mijloc. Apoi acoperă părțile suprapuse cu a treia parte. Împachetezi ca o scrisoare. Părțile laterale le vei suprapune spre mijloc. Întinde aluatul și repetă împăturirile. Fă această mișcare timp de 5-10 minute.

Pune aluatul la loc în castron, acoperă-l cu o folie de plastic.

Cozonac pufos – câte se dospește aluatul

Lași aluatul la temperatura camerei, acoperit cu folie de plastic, timp de 30 de minute. Apoi, bagă-l la frigider pentru mai multe ore. Îl poți lăsa între o oră și 24 de ore. Cu cât îl lași la rece mai mult, cu atât va dospi mai bine.

După ce scoți aluatul din frigider, îl lași la temperatura camerei timp de jumătate de oră. Apoi îl vei împărți în 2 bucăți. Intinde fiecare bucată într-o foaie de 05 cm și unge foile cu nutela. Presară ciocolată tocată. Apoi rulează aluatul. Taie ruloul de aluat în două, pe lung și împletește cele două bucăți una în jurul celeilalte. Pune cele două babka în tăvi.