kanald.ro
Condimentul pe care să îl adaugi la varza murată
Condimentul pe care să îl adaugi la varza murată
Diverse
Condimentul care face diferența atunci când vine vorba de varza murată! Cea mai bună rețetă pe care să o pregătești pentru iarna aceasta.
Toamna este perioada în care gospodinele pregătesc o mulțime de preparate delicioase pentru perioada rece. Nu mai încape îndoială faptul că murăturile nu lipsesc niciodată de pe mesele românilor, fie că vorbim de castraveți, gogonele, gogoșari sau varză murată, aceasta din urmă fiind una dintre preferate.
Fără îndoială, varza murată la butoi este vedeta sezonului rece, fiind foarte consumată în perioada sărbătorilor, atunci când gospodinele se întrec în preparate care mai de care mai gustoase. Se poate consuma în foarte multe moduri și este extrem de benefică pentru organism.
Citeste si: BREAKING! A MURIT Horia Moculescu!- kanald.ro
De obicei, varza se pune la murat atunci când vremea începe să se răcească destul de tare, iar acest lucru se întâmplă la sfârșitul lunii octombrie, începutul lunii noiembrie.
Varza trebuie aleasă cu atenție, să nu fie culeasă de mult timp și să aibă foile subțiri, pentru a fi folosită la sarmale. Cât despre numărul de verze cumpărate, acesta diferă în funcție de mare este butoiul pe care îl folosim.
Ca de exemplu, într-un butoiaș de 30 de litri, încap cam 9 verze.Potrivit savoriurbane.ro, pentru un butoi de 30 de litri avem nevoie de următoarele ingrediente:
Saramură
Condimente:
Opțional:
Citește și: Cum sa faci cele mai pufoase găluști. Trucul pe care trebuie să îl știe orice gospodină
Condimentul pe care să îl adaugi la varza murată
Se spală și se curăță de primele frunze, apoi se crestează și se pune sare.
Citește și: Cămara de iarna în 2023. Ce conserve poți să pregătești pentru sezonul rece
Dacă dorim o zeamă colorată, putem folosi și câteva sfecle sau o varză roșie, tăiată în mai multe bucăți. Pentru ca varza să reziste toată iarna, este important să folosim sare neiodată.
Astfel, pentru fiecare litru de apă, se adaugă o lingură de sare. După ce așezăm toată varza în butoi, ne asigurăm că sarea s-a dizolvat în apă și adăugăm compoziția, până când acoperă varza.
De precizat este faptul că, în primele săptămâni, varza se suflă cu o țeavă, din două în două zile, pentru ca saramura să nu mai facă floare.