
kanald.ro
Stiri
Ciorba rădăuțeană este unul dintre felurile principale de mâncare servit la prânz sau chiar la cină.
1 si 1/2 pui
3 morcovi
3 cepe
1 telina medie
sare
3 galbenusuri
250 g smantana
smantana
ardei iute
Ciorba rădăuțeană este asemănătoare cu ciorba de burtă, însă este mult mai simplu de pregătit, fiind și extrem de gustoasă. Ciorba rădăuțeană este sănătoasă și poate fi ușor pregătit în orice gopodărie.
- Carnea de pui se pune la fiert în apă rece cu sare şi, din momentul în care începe să fiarbă, se ia spuma ori de câte ori apare.
Citeste si: Ce sunt jumările. Ce nu știai până acum despre consumul de jumări de porc
Citeste si: De ce e foarte sănătos să mănânci cartofi dulci. Rețete delicioase, ușor de pregătit
Citeste si: Icre de fasole. Rețeta românească uitată de mult. Trebuie să o încerci!
- Între timp, se curăţă şi se taie legumele mai mărunt şi apoi, după ce dispare spuma, se adaugă în oala cu bucățelele de pui.
- Totul se lasă la fiert până ce carnea şi legumele sunt pătrunse. Apoi, carnea se scoate şi se lasă puțin la răcit, legumele se pot folosi pentru orice alt preparat culinar, iar zeama se strecoară.
- Zeama strecurată se pune din nou în oală şi se drege cu smântâna amestecată cu gălbenuşuri.
- Mai avem foarte puțin până terminăm de gătit ciorba rădăuțeană. Acum, carnea de pui se taie mărunt, în fâșii subțiri şi se adaugă în oală.
Ciorbă rădăuțeană se servește caldă, cu smântână și cu un ardei iute.
După cum îi spune și numele, ciorba rădăuțeană a fost preparată prima dată în municipiul Rădăuți din județul Suceava prin anii 70. Cea care a inventat acest sortiment de ciorbă este Cornelia Dumitrescu, potrivit wikipedia.org.
Gospodina a introdus pui în Ciorbă de burtă, la insistențele soțului, care dorea ciorbă de burtă cu gust de pui.
La scurt timp a introdus rețeta și în meniul restaurantului în care lucra. Ciorba a fost apreciată chiar și de către turiști străini, care au și cerut rețeta. Mulți bucătari sau patroni de restaurante au introdus rețeta în localurile lor.