Cinci rețete cu pepene. Este sezonul pepenelui, vezi cum îl poți mânca în moduri cât mai diverse!
Cinci rețete cu pepene. Ne aflăm în plin sezon estival, astfel că, pepenele este la mare căutare. Vezi diverse modalități de a-l consuma și cu ce alimente se asortează de minune!
Cinci rețete cu fructul vedetă al verii – pepenele
Pepenele, cunoscut în România și sub numele de harbuz, curcubete, lubeniță sau lebeniță, este fructul vedetă al verii. Bogat vitamine, minerale și antioxidanți, pepenele prezintă peste 1.000 de soiuri și poate fi consumat în mai multe feluri. Iată cinci rețete cu pepene, numai bune de preparat vara!
100 – 150 g zahăr (în funcție de cât de dulce este pepenele)
esență de vanilie
Mod de preparare
Se taie pepenele, se îndepărtează semințele și se mixează la robot. Apoi, sucul se strecoară printr-o sită fină.
Se dizolvă amidonul amestecat cu zahărul și extractul de vanilie în câteva linguri de suc de pepene. Sucul rămas se adaugă peste amestecul de amidon și zahăr.
Se pune la gătit, la foc mic, amestecând continuu. Budinca este gata atunci când turnăm pe o farfurie o picătură, iar aceasta nu se deplasează.
Se pune în forme și se lasă la frigider circa 6 ore. Ulterior se servește cu pudră de ciocolată și fistic.
Cinci rețete cu pepene. Iată diverse modalități de a consuma fructul vedetă al verii
[Sursa foto: PixaBay]
Salată de pepene roșu
Ingrediente
1 felie pepene roșu
1 castravete
1/2 ceapă roșie
brânză feta după gust
1 linguriță ulei de măsline extra virgin
1 linguriță oțet din vin roșu
mentă
sare după gust
Mod de preparare
Tocați toate ingredientele în stilul dorit și amestecați-le într-un bol mare.
În alt bol se combină uleiul cu oțetul și sare, iar apoi se toarnă peste ingredientele tocate.
Se ornează cu mentă și sare de mare după gust și preferință.