WowNews logo WOWnews
Stories
retete vara pepene
Cinci rețete cu pepene. Iată diverse modalități de a consuma fructul vedetă al verii

Diverse

Cinci rețete cu pepene. Iată diverse modalități de a consuma fructul vedetă al verii

Cinci rețete cu pepene. Este sezonul pepenelui, vezi cum îl poți mânca în moduri cât mai diverse!

Cinci rețete cu pepene. Ne aflăm în plin sezon estival, astfel că, pepenele este la mare căutare. Vezi diverse modalități de a-l consuma și cu ce alimente se asortează de minune!

Cinci rețete cu fructul vedetă al verii – pepenele

Pepenele, cunoscut în România și sub numele de harbuz, curcubete, lubeniță sau lebeniță, este fructul vedetă al verii. Bogat vitamine, minerale și antioxidanți, pepenele prezintă peste 1.000 de soiuri și poate fi consumat în mai multe feluri. Iată cinci rețete cu pepene, numai bune de preparat vara!

Citeste si: VIDEO În ce condiții trăiește acum Tanti Vasilica? Bătrâna a avut și case și palate, însă ceva s-a rupt la un moment dat! "Mi-a fost greu!" - kfetele.ro

Budincă de pepene roșu

Ingrediente

  • 1 l suc de pepene roșu
  • 80 g amidon de porumb
  • 100 – 150 g zahăr (în funcție de cât de dulce este pepenele)
  • esență de vanilie

Mod de preparare

  1. Se taie pepenele, se îndepărtează semințele și se mixează la robot. Apoi, sucul se strecoară printr-o sită fină.
  2. Se dizolvă amidonul amestecat cu zahărul și extractul de vanilie în câteva linguri de suc de pepene. Sucul rămas se adaugă peste amestecul de amidon și zahăr.
  3. Se pune la gătit, la foc mic, amestecând continuu. Budinca este gata atunci când turnăm pe o farfurie o picătură, iar aceasta nu se deplasează.
  4. Se pune în forme și se lasă la frigider circa 6 ore. Ulterior se servește cu pudră de ciocolată și fistic.

cinci retete pepene rosu

Cinci rețete cu pepene. Iată diverse modalități de a consuma fructul vedetă al verii

[Sursa foto: PixaBay]

Salată de pepene roșu

Ingrediente

  • 1 felie pepene roșu
  • 1 castravete
  • 1/2 ceapă roșie
  • brânză feta după gust
  • 1 linguriță ulei de măsline extra virgin
  • 1 linguriță oțet din vin roșu
  • mentă
  • sare după gust

Mod de preparare

  1. Tocați toate ingredientele în stilul dorit și amestecați-le într-un bol mare.
  2. În alt bol se combină uleiul cu oțetul și sare, iar apoi se toarnă peste ingredientele tocate.
  3. Se ornează cu mentă și sare de mare după gust și preferință.

Citeste si: Beneficiile neștiute ale porumbului fiert. Iată de ce e recomandat să îl consumi

Smoothie cu pepene galben și ghimbir

Ingrediente

  • 200 g pepene galben
  • 100 ml lapte de soia
  • 1 piersică
  • 1 linguriță de ghimbir ras
  • 1 lingură de miere
  • frunze de mentă

Mod de preparare

  1. Pepenele și piersica se taie cuburi și se pun în blender cu laptele de soia.
  2. Se adaugă și ghimbirul ras împreună cu frunzele de mentă. După gust se adaugă mierea.
  3. Se servește rece, ornat cu miere și frunze de mentă, după preferință.

dulceata pepene

Cinci rețete cu pepene. Iată diverse modalități de a consuma fructul vedetă al verii

[Sursa foto: PixaBay]

Înghețată de pepene roșu

Ingrediente

  • 2 felii mari de pepene roșu
  • 150 g iaurt grecesc cu 10% grăsime
  • 2 linguri smântână
  • 3 linguri vodka
  • 3 linguri zahăr
  • 3 linguri sirop de cireșe negre

Mod de preparare

Citeste si: David Pușcaș nu își mai încape în piele de fericire. Tânărul urmează să meargă la un interviu pentru jobul mult visat: „Sunt singur la date, am ieșit să mă iubesc.” - kfetele.ro

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi - catena.ro

Citeste si: Veronica, SURPRINSĂ ÎN CLUB într-un mod care i-a șocat chiar și pe cei mai sceptici. Gestul care l-a făcut pe Ahmed să REACȚIONEZE imediat: "Asta înseamnă că...". Câteva secunde de video au fost sufic

  1. Pepenele se curăță de semințe și se pune în blender.
  2. Peste el se adaugă restul ingredientelor și se pornește blenderul până la obținerea unei paste omogene.
  3. Compoziția se așază în recipientul dorit și se introduce în congelator.
  4. Se recomandă amestecarea compoziției în primele două ore din jumătate în jumătate de oră, pentru a nu se forma cristale de gheață.
  5. Mic pont: vodka ajută la pufoșenia și cremozitatea înghețatei.

Citeste si: Dietă cu fulgi de ovăz. Rețete care te vor ajuta să dai jos kilogramele în plus

Dulceață de pepene galben

Ingrediente

  • 1 kg miez de pepene galben
  • 600 g zahăr
  • o lămâie
  • vanilie

Mod de preparare

  1. Se taie pepenele galben, se curăță de semințe și se înlătură coaja.
  2. Miezul se taie cuburi și se adaugă într-o cratiță alături de zahăr, lămâie și vanilie.
  3. În primele 20 de minute focul trebuie să fie mare, iar în următoarele 20 de minute mic.
  4. Dulceața caldă se pune în borcane sterilizate.