
kanald.ro
Stiri
Chifteluțele mănăstirești. Rețeta de post care este gata în doar 20 minute. Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente.
500 g fasole boabe
2-3 feli de pâine
150 g orez
150 ml ulei
2 cepe
5-6 căței de usturoi
1 morcov
1 păstârnac
2 frunze de dafin
mărar
pătrunjel
50 g făină
sare
cimbru
La început, se pun boabele de fasole la fiert. Se adaugă morcovul, păstârnacul și ceapa. Apoi se pun frunzele de dafin, condimentăm cu sare, piper și totul se amestecă bine.
După ce legumele au fiert bine, se scot din oală și le pun într-un bol. Se adaugă apoi feliile de pâine, usturoiul pisat, cimbrul, mărarul și pătrunjelul tăiat mărunt. Toate ingredientele se amestecă bine, apoi se dă întreaga compoziție prin mașina de tocat.
Cu mâinile se formează chiftele, se dau prin făină, pe urmă le prăjim într-o tigaie încinsă cu ulei.
Chiftele de legume. Această rețetă simplă, de post, te scapă de grija unei mese, fiind o variantă ieftină și sățioasă.
Citeste si: Prăjitura Doboş. Descoperă o aromă unică în această rețeta veche
Citeste si: Tămâie. Darul sfânt care luptă împotriva bolilor
Citeste si: Mazare toxica pentru organism. Cand e daunatoare sanatatii si provoaca dureri cumplite
Cu ajutorul acestei rețete de chiftele cu legume, o variantă vegană a chiftelelor clasice, găsiți varianta perfectă de a introduce legumele în alimentația zilnică.
Chiftelele cu legume nu necesită un timp prea lung de preparare, acestea fiind gata în doar 40 de minute.
2 cepe roșii
3 fire ceapă verde
3-4 căței usturoi
2 dovlecei
2 morcovi
2 cartofi
100 g varză albă
2-3 lingurite ulei de măsline
1 legatura pătrunjel
1 legatura mărar
piper alb măcinat
200 g pesmet alb
ulei pentru prăjit
Se curăță toate legumele, se spală și se rad pe răzătoarea mică. Cartofii se rad separat și apoi se scurg foarte bine de zeamă. Apoi, varza tocată mărut se amestecă cu restul ingredientelor, după care adăugăm verdeața tocată mărunt și câteva picături de ulei de măsline.
În cazul în care vi se pare prea moale compoziția de chiftele, se adaugă pesmetul. După care condimentăm cu sare și piper după gust și se frământă bine.
Pregătim chiftele din compoziție și apoi trecem totul printr-un strat de pesmet alb, apoi se pun la prăjit.