kanald.ro
WOW
Cheesecake rece cu ciocolata si visine
Mod de preparare Cheesecake rece cu ciocolata si visine
Blat:
Mărunteşti biscuiţii într-un robot / blender, adaugi untul topit şi mixezi puţin până se încorporează bine.
Pui o formă cu pereţi detaşabili sau un inel reglabil de tort (diametru de 20 cm) pe un platou şi torni compoziţia de biscuiţi, apoi o tasezi cu ajutorul unui pahar cu fundul drept. Dai blatul la frigider şi între timp pregăteşti crema.
Crema:
Încălzeşti 100 ml frişcă lichidă până la punctul de fierbere, adaugi ciocolata mărunţită şi amesteci până obţii o cremă omogenă. O laşi să se răcească.
Hidratezi gelatina în 80 ml apă rece şi apoi o topeşti la bain marie până devine lichidă.
Mixezi frişca lichidă cu jumătate din zahărul pudră până se întăreşte puţin. Adaugi apoi mascarpone rece, puţin câte puţin şi restul de zahăr pudră. Mixezi până obţii o cremă omogenă şi adaugi vanilia. Torni uşor gelatina răcită în cremă şi încorporezi bine.
Împarţi crema în două boluri, puţin mai mult într-unul şi pui ciocolata topită în bolul cu mai puţină cremă şi omogenizezi uşor.
Asamblare:
Scoţi blatul de biscuiţi din frigider şi răstorni crema de ciocolată, presari apoi 100 g de vişine şi pui crema albă.
Pui cheesecake-ul la frigider până când pregăteşti jeleul de vişine.
Jeleu:
Hidratezi gelatina în 50 ml suc de vişine sau apă.
Pui vişinele într-o crăticioară şi adaugi zahărul pudră, apoi pui totul pe foc şi fierbi 5-10 minute. Laşi să se răcorească şi mixezi totul cu un blender vertical până obţii un piure fin şi adaugă gelatina în compoziţia călduţă. Amesteci bine şi laşi puţin la răcit, apoi răstorni peste cheesecake şi îl pui din nou la frigider pentru minim 4 ore.
Pofta buna!
Ingredientele si cantitatile le gasesti aici: