kanald.ro
Actualitate
Chec cu rubarba. O altfel de reteta delicioasa
Chec cu rubarba. Rubarba, o leguma cu un continut moderat de vitamina C, poate fi folosita in diverse preparate. Propunerea de astazi: Chec cu rubarba.
Chec cu rubarba. Rubarba, cunoscuta si sub numele de revent, este o leguma unica, ce este cunoscuta mai ales pentru tulpinile ei acre. Exista zone unde este incadatra la fructe, insa in Asia, radacinile de rubarba sunt folosite adeseori ca remediu naturist.
Citeste si: BREAKING! A MURIT Horia Moculescu!- kanald.ro
Chec cu rubarba. Ingrediente:
- 3 cani cu tulpini de rubarba, tocata (aproximativ 350 de grame)
- 2 linguri plus 1-2 cani de zahar
- 1 cana ulei
- 2 oua
- 1 lingura esenta de vanilie
- 3 cani faina
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 1/4 lingurita praf de copt
- 1/2 cana nuci pecan macinate, optional
Chec cu rubarba. Mod de preparare
Se pune cuptorul la incins, iar cat timp se incalzeste se unge cu putin ulei si tapeteaza cu faina doua tavi de chec potrivite ca dimensiuni. Chec cu rubarba. Se amesteca rubarba tocata cu 2 linguri de zahar si lasa compozitia deoparte, pana cand se prepara aluatul.
Intr-un vas de dimensiuni mai mari, se amesteca bine uleiul, ouale, esenta de vanilie si se combina cu restul de zahar pana la omogenizare.
Citeste si: Puiul de tara, singurul care isi pastreaza savoarea. Care e secretul
Citeste si: Tort de cozonac. Cum il poti pregati din resturile ramase
Citeste si: Cum sa gatesti spanacul congelat: 4 retete rapide
Compozitia de chec se imparte in cele doua tavi si baga la cuptor 50-60 de minute, pana cand desertul trece testul cu scobitoarea (atunci cand introduci o scobitoare in centrul checului, aceasta iese curata).
Chec cu rubarba. Checul se lasa sa se raceasca in tava 10 minute, inainte de a-l scoate si de a-l muta pe un gratar folosit pentru racirea deserturilor.