kanald.ro
Diverse
Cea mai buna reteta de paste picante
Acest sos clasic de paste isi ia gustul picant din combinatia de piper negru si ardei chili uscat.
De asemenea, intensitatea gustului se datoreaza aromei de guanciale, un soi italienesc de falca de porc afumata cu sare. Daca nu gasesti guanciale la supermarket, poti folosi si pancetta.
Cea mai buna reteta de paste picante: Bucatini All’Amatriciana
Ingrediente pentru Bucatini All’Amatriciana (4 portii)
-2 linguri de ulei de masline extra-virgin
-100g felii subtiri de guanciale, pancetta sau bacon ne-afumat
-1/2 lingurita de fulgi pisati de ardei rosu iute
-1/2 lingurita de piper negru proaspat macinat
-3/4 cana ceapa tocata marunt
-2 catei de usturoi pisati
-rosii decojite, zdrobite cu mana (dupa gust)
-sare
-350g spaghetti sau bucatini
-1/4 cana branza Pecorino rasa fin
Citeste si: Blat de pizza fara drojdie. Cum pregatesti blatul pentru pizza fara drojdie
Citeste si: Cafea cu lapte. Adevarul despre cafeaua cu lapte, ce se intampla in organism cand o bei
Citeste si: Gogosi de post cu miere. Reteta de post de gogosi cu miere
Mod de preparare:
Incalzeste uleiul intr-o tigaie generoasa, la foc mediu. Adauga feliile de guanciale si soteaza pana ce se rumenesc – aproximativ 4 minute. Adauga fulgii de ardei si piperul negru si mai amesteca timp de 10 secunde.
Citeste si: Chiftelute din linte. Reteta de post ieftina si cu preparate la indemana
Adauga ceapa si usturoiul si gateste totul timp de 8 minute, amestecand bine, pana ce legumele se inmoaie. Vezi cum se prepara reteta de paste picante pe andreearaicu.ro.