Iată ce se pune la florile din vază ca să reziste mai mult timp. Vezi cele mai eficiente metode prin care florile tale se vor păsatra intacte pentru un timp mai lung!
După cum bine știe toată lumea, primăvara este perioada perfectă de a dărui și a primi buchete de flori. Gestul este extrem de apreciat de majoritatea doamnelor și domnișoarele, însă, în majoritatea cazurilor, acestea nu se pot bucura prea mult de culorile și mirosul buchetelor, căci florile se ofilesc mult prea repede. T
ocmai de aceea, ne-am gândit să îți prezentăm câteva trucuri prin care florile tale se vor păstra proaspete pentru un timp mai îndelungat. Vezi mai jos metodele eficiente prin care buchetele tale de flori vor rezita mai mult!
De ce se pune zahăr la florile din vază
Mai este foarte puțin timp până când primăvara își va intra în drepturi, iar după cum bine știe toată lumea, luna martie este cea dedicată femeilor. În această perioadă, majoritatea doamnelor și domnișoarelor primesc cele mai multe flori, motiv pentru care ne-am gândit să îți prezentăm câteva metode eficiente pentru păstrare buchetelor mai mult timp. Ei bine, unul dintre cele mai cunoscute trucuri este zahărul.
Și dacă te întrebi de ce se pune zahăr la florile din vază, trebuie să știi că acesta are un efect extrem de benefic asupra lor. Astfel, dacă dizolvi două lingurițe de zahăr în apa călduță din vază, florile vor rezista mai mult timp, deoarece acesta hrănește tulpinile. De precizat este faptul că ajută foarte mult ca apa să fie călduță, mai ales că aceasta este ușor de absorbit și stimulează și procesele biologice ale plantei.
Ce alte substanțe ajută florile din vază să reziste mai mult
Nu doar zahărul este un truc eficient pentru păstrarea florilor mai mult timp, ci și alte metode. Ei bine, printre alte substanțe care ajută florile din vază să reziste mai mult se numără și aspirina. Deși o folosim de cele mai multe ori atunci când avem mici probleme de sănătate, aceasta are un efect benefic asupra plantelor. Astfel, pentru a menține florile proaspete și frumos mirositoare, zdrobește o aspirină și pune pulberea în apa de flori.
O altă metodă mai puțin cunoscută, însă extrem de benefică pentru plantele proaspete, este aceea să le pui în suc. Tot ce trebuie să faci este să folosești un amestec obținut din 3 părți de apă la 1 parte de suc. Prin acest mod, florile tale se vor menține proaspete mai mult timp, deoarece zahărul și aciditatea din sucuri au un efect bun asupra acestora.
Un alt truc pe care nu foarte multe femei îl știu este acela de a pune în vaza cu flori puțină vodcă. Astfel, pentru ca florile tale să se mențină la fel de proaspete ca în prima zi, amestecă o lingură de vodcă cu o linguriță de zahăr și dizolvă amestecul în apa florilor. Vodca va acționa precum un produs antibacterian, iar zahărul va hrăni tulpinile.
Pentru ca florile tale să se păstreze mai mult timp și să aibă același miros îmbietor și peste câteva zile este important să ții cont de câteva reguli de la specialiști. Primul pas este acela de a pregăti vasul în care florile vor sta în apă. De precizat aici este că vaza trebuie să fie foarte bine spălată, pentru a îndepărta toate bacteriile și particulele de praf.
Totodată, înainte de a așeza florile în vază, trebuie să le tăiați cozile aproximativ 2 centimetri. Acest pas este foarte important și trebuie respectat, mai ales dacă îți dorești să te bucuri de florile colorate o perioadă mai lungă.
Un alt lucru de care ar trebui să ții cont pentru păstrarea florilor este schimbarea apei din vas la două zile. În acest fel se evită perpetuarea bacteriilor, iar florile se vor hidrata corect.
În ceea ce privește temperatura la care se țin florile din vază, aceasta trebuie să fie una optimă. Florile se păstrează cel mai bine la o temperatură de 7-10 grade, însă de cele mai multe ori, acest lucru este imposibil, mai ales pe timp de iarnă, când în casă sunt mai mult de 10 grade celsius. Totuși, pe timp de iarnă, este important să evitați poziționarea florilor lângă calorifer. De asemenea, vara este indicat să nu lăsați vasul cu flori la fereastră, mai ales atunci când soarele este foarte puternic.