kanald.ro
Vedete
Ce gătește Simona Suhoi (ex-Sensual) de Crăciun? ”Nu mănânc sarmale și nici carne de porc”! EXCLUSIV
Simona Suhoi (ex-Sensual) nu se abate nici de acest Crăciun de la regula de a nu consuma carne.
Simona Suhoi (ex-Sensual) are ani buni de când cu mai consumă carne, nici măcar de Crăciun, atunci când tot românul obișnuiește ”să taie porcul”. Din acest punct de vedere, vedeta vrea să păstreze tradiția pe care ea însăși și-a impus-o și peste care nu vrea să treacă nici în ruptul capului.
”Eu nu mănânc sarmale sau preparate din carne de porc. Nici carne roșie. Nici de sărbători nu mă abat de la stilul meu de viață, fără carne”, a explicat Simona pentru WOWbiz.ro. Simona spune că cel mai probabil, de Crăciun va avea pe masă preparate gătite special pentru ea, cum ar fi sarmalele fără carne.
Donează 20% din profitul de la prăjituri
Simona nu va putea însă să se abțină de la dulciuri, pentru că, în cazul ei, asta este și un fel de îndatorire de serviciu. Ea are un business propriu cu domeniu de activitate: ”fabricarea pâinii, a prăjiturilor și a produselor proaspete de panificație”. Și pentru că ține foarte bine ca produsele ei să fie de calitate, nu are de ales decât să le guste.
”În perioada asta merg foarte bine dulciurile, la vânzare. Mousse-urile, în special. Și tot ca o tradiție, așa cum am făcut și în anii trecuți, 20% din profitul obținut în perioada sărbătorilor vor ajunge la oamenii nevoiași”, ne-a mai spus Simona.
Unul din felurile preferate de dulciuri, pe care Simona îl va consuma cu plăcere de sărbători este Sufganiyot un fel de gogoașă cu jeleu care se mănâncă în Israel.
Rețeta pentru Sufganyiot:
drojdia uscată activă 3 cesti, plus 1 lingura de faina pentru toate scopurile
1/4 cana de zahăr, divizat
1 1/4 căni de apă (temperatura camerei)
1/4 cană de margarină (preferabil nehidrogenată, topită)
Dash de kosher (sau sare de mare)
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii - catena.ro
2 gălbenușuri mari de ou Jelly sau gem (se recomandă căpșuna)
Uleiul cu aromă neutră pentru prăjire (se recomandă canola) zahăr pudră pentru a decora
Aluatul: Într-un castron mic, combinați drojdia, 1 lingură de făină, 1 lingură de zahăr și 1 lingură de apă. Se amestecă bine, se acoperă și se lasă să se odihnească până când amestecul devine spumos. Într-un alt vas mare amestecați cele 3 cesti de făină cu margarina topită, sare, zahăr rămas și gălbenușurile de ou. Se adaugă amestecul de drojdie la amestecul de făină. Adăugați încet apă în timpul amestecării. Când aluatul este neted, acoperiți vasul cu un prosop de ceai curat și lăsați-l într-un loc cald să se ridice până când se dublează în vrac, de aproximativ 1 1/2 până la 2 ore.