WowNews logo WOWnews
Stories
Ce este viermele de făină și cum se gătește
Insecta, aprobată ca aliment în UE

Diverse

Ce este viermele de făină și cum se gătește. Insecta, aprobată ca aliment în UE

Viermele de făină va putea fi în curând pe mesele din întreaga Europă, după ce insecta a devenit prima sigură pentru consumul uman de către agenția UE pentru siguranța alimentelor.

Cu toate acestea, viermele de făină nu poate fi recomandat pentru toată lumea. Cei care suferă de alergii la creveți și la acarieni sunt susceptibili de a suferi o reacție la viermii de făină, indiferent dacă sunt consumați sub formă de pulbere ca parte a unei rețete sau ca o gustare crocantă, poate înmuiată în ciocolată.

Ce este viermele de făină

Componentele principale ale insectelor sunt proteinele, grăsimile și fibrele, oferind o sursă de hrană potențial durabilă și cu emisii reduse de carbon pentru viitor.

Când este uscată, se spune că insecta asemănătoare cu viermele are un gust foarte asemănător cu arahidele.

Citeste si: Fulgy de la Clejani, cuvinte dure pentru oamenii din România. Tânărul a răbufnit pe Tik-Tok: “Eu n-am nevoie de populația României care e incultă, analfabetă, agramată și afonă.”- kfetele.ro

Citeste si: Rețetă tort diplomat. Cum pregătește Jamila cel mai gustos tort cu fructe

Ermolaos Ververis, ofițer științific al agenției, a declarat: „Această primă evaluare a riscurilor EFSA a unei insecte ca hrană nouă poate deschide calea pentru prima aprobare la nivelul UE. Evaluarea noastră a riscurilor este un pas decisiv și necesar în reglementarea alimentelor noi, prin sprijinirea factorilor de decizie din UE în luarea deciziilor bazate pe știință și asigurarea siguranței consumatorilor. ”

Alimentele pe bază de insecte au fost mult timp văzute ca o parte a soluției pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în producția de alimente.

Viermele galben sau viermele de făină este o specie de insectă care aparține familiei Tenebrionidae sau a gândacilor negri. De obicei sunt hrăniți în ferme cu făină de grâu sau tărâțe, deși sunt omnivori.

Ouăle sunt separate de adulții împerecheați prin cernere, astfel încât larvele să poată crește separat. Procesul post-recoltare include clătirea larvelor cu apă, uciderea acestora prin scufundare în apă clocotită până la cinci minute și deshidratare în cuptoare, ambalare și depozitare.

Mario Mazzocchi, statistician economic și profesor la Universitatea din Bologna, a declarat: „Există beneficii ecologice și economice clare dacă înlocuiți sursele tradiționale de proteine ​​animale cu cele care necesită mai puțină furaj, produceți mai puține deșeuri

și duceți la mai puține emisii de gaze cu efect de seră. Costurile și prețurile mai mici ar putea spori securitatea alimentară, iar cererea nouă va deschide și oportunități economice, dar acestea ar putea afecta și sectoarele existente. ”

Cum se mănâncă viermii de făină- Rețetă

Viermele de făină, aprobat ca aliment în UE
Ce este viermele de făină și cum se gătește[Sursa foto: PixaBay]

Viermii galbeni uscați pot fi consumați ca aperitiv și pot veni într-o gamă de arome. Alternativ, insecta poate fi transformată într-un ingredient de tip făină pentru desert.

Citeste si: O viperă a murit după ce a mușcat un bărbat beat criță. Victima a încercat apoi să salveze șarpele- kanald.ro

Citeste si: Ian Watkins, fostul solist al formatiei Lostprophets, ucis in inchisoare!- radioimpuls.ro

Datorită unei rețete furnizate de compania de insecte comestibile Jiminis, brioșele cu viermi de făină sunt ușor de preparat: trei linguri de cacao, 60g de unt, un ou, o lingură de iaurt cu conținut scăzut de grăsimi, 30g de făină și 25g de vierme praf.

Citeste si: Rețeta de tort Tropikanka. Ce secrete are Anna Lesko pentru celebrul desert

Adăugați puțină apă în cacao și amestecați-o în untul topit, oul, iaurtul și puțin praf de copt. Adăugați niște viermi proaspăt zdrobiți. Distribuiți amestecul în forme de brioșe și puneți la cuptor timp de 20 de minute. Glazurați partea de sus a prăjiturilot proaspăt coapte cu niște zahăr pudră și adăugați viermi întregi pe deasupra pentru decorare.