kanald.ro
Stiri
Carne toxică. Cum recunoşti carnea expirată şi mezelurile toxice
Carnea toxică nu se recunoaşte foarte uşor, la fel cum se întâmplă şi în cazul mezelurilor pline de substanţe şi condimente care schimbă gustul şi mirosul.
Carnea alterată are de multe ori gustul şi culoarea mascată de diferite substanţe şi condimente care le prelungesc viaţa. Dacă nu suntem atenţi riscăm să ne îmbolnăvim şi să avem infecţii gastrointestinale severe.
Cum recunoaştem carnea expirată
În cazul cărnii congelate este foarte dificil să recunoaştem dacă este sau nu expirată. În schimb, dacă carnea nu este congelată putem ţine cont de miros. Al doilea aspect este culoarea produsului. Puiul trebuie să fie mai deschis la culoarea, în timp ce carnea de vită roşu intens. Cea de porc, în funcţie de zonă, la pulpă şi muşchi roşu închis, spata, mai deschisă la culoare, iar ceafa roz.
Află aici cum recunoști carnea toxică și cât de toxice sunt mezelurile