
kanald.ro
Diverse
Ce fructe putem consuma toamna pentru a ne pregăti pentru sezonul rece?
Toamna este cel mai bun anotimp pentru a vitaminiza organismul și de a-l pregăti pentru sezonul rece. Fructele din acestă perioadă ne ajută să ne întărim imunitatea, datorită antioxidantilor, vitaminelor si mineralelor.
Aceste fructe sunt cele mai accesibile și larg răspândite, cu o varietate mare de soiuri. Acestea au un rol antioxidant pentru organism, datorită vitaminei C și ne ajută organismul în fața virusurilor și bacteriilor.
Citeste si: Ce beneficii îți oferă consumul de afine, fructele delicioase ale lunii august
Merele sunt bogate în vitamina B, responsabilă cu menținerea sănătății sistemului nervos și a celulelor roșii din sânge. De asemenea, conțin pectina ce previne creșterea nivelului colesterolului rău, dar și minerale precum: calciu, potasiu și fosfor, foarte importante pentru sănătatea oaselor.
Strugurii sunt un adevărat răsfăt datorită gustului dulce și parfumat. Au un efect antioxidant, cel mai puternit fiind resveratrolul care previne îmbătrânirea și bolile de inimă. Acest fruct conține vitamina K care ajută la sănătatea oaselor, dar și la coagularea sângelui. De asemenea, sunt plini în vitamina A ce contribuie la menținerea unei vederi bune, a sistemului imunitar și cel osos.
În struguri găsim o cantitate mare de minerale, precum: cupru, potasiu, mangan și fier, dar și calciu, fosfor, magneziu și zinc.
Aceste fructe pe lângă faptul că sunt dulci, zemoase și gustoase, sunt bogate în vitamine și săruri minerale, reprezentând o sursă importantă de antioxidanți. Perele are un impact pozitiv asupra digestiei, stimulează secreția de sucuri digestive și combat atât diareea cât și constipația.
Acestea sunt sărace în calorii și bogate în fibre, oferind senzația de satietate, ceea ce înseamnă că sunt recomandate în curele de slăbire. De asemenea, au proprietăți antioxidante, ceea ce înseamnă că luptă împotriva efectelor radicalilor liberi din organism.
Toamna este sezonul prunelor, iar pe lângă gustul savuros, acestea sunt o sursă importantă de vitamina A, C, K, potasiu și fibre. Acestea au proprietăți energizante, alungă oboseala, senzația de stres și te feresc de o mulţime de boli, inclusiv cancer, afecțiuni ale inimii, diabet sau anemie.
Dovleacul este un aliment specific toamnei, fiind îndrăgit pentru gustul său dulce. Acesta este o sursă bogată de vitamine și substanțe nutritive benefice pentru sănătate, printre care se află și beta-caroten, un antioxidant foarte puternic, recunoscut pentru proprietățile sale în ceea ce privește reducerea riscului de apariție a anumitor tipuri de cancer, protecția împotriva astmului
De asemenea, dovlecul conține potasiu care are un rol foarte important în reglarea tensiunii arteriale și în menținerea masei musculare.
Citeste si: Ce alimente te ajută împotriva insomniei. Ce trebuie să consumăm pentru a adormi mai ușor
Gutuile sunt fructe parfumate ale toamnei cu calităţi foarte bune în lupta cu răcelile, cistita, colita sau depresia. Sunt bogate în nutrienți, conțin vitamine esențiale pentru buna funcționare a organismului și minerale importante pentru sănătate. În plus, au efect decongestionant pentru ficat, fiind un stimulent al funcțiilor nervoase.