kanald.ro
Calendarul fructelor în funcție de anotimp
Calendarul fructelor în funcție de anotimp
Diverse
Oferta de fructe și legume diferă de la un sezon la altul și este important să ne bucurăm de beneficiile lor. Iată aici calendarul fructelor și legumelor, în funcție de anotimp!
Fructele și legumele nu trebuie să lipsească sub nicio formă din alimentația noastră de zi cu zi, având o mulțime de beneficii pentru organism. De asemenea, este important să cunoaștem care sunt legumele și fructele de sezon pentru că acestea au foarte multe proprietăți, un gust proaspăt, dar și vitamine necesare pentru corpul nostru.
Mai mult decât atât, fructele și legumele crescute în ritmul lor natural, consumate în sezonul specific sunt mai gustoase, iar cele mai multe dintre acestea se găsesc chiar pe tarabele din piață și diferă foarte mult de la sezon la sezon.
Oferta de fructe pe care o regăsim în piețe sau pe rafturile magazinelor diferă de la sezon la sezon și este important să ne bucurăm de gustul și de beneficiile fiecărui anotimp în parte.
PRIMĂVARA poți alege:
- mere verzi, corcodușe verzi, pere verzi, flori de soc, muguri de brad, fragi, cireșe, căpșuni, caise.
VARA poți alege dintr-o varietate de:
Căpșuni, caise, zmeură, afine, flori de soc, vișine, cireșe, corcodușe, coacăze, mure, afine, pepene galben, pepene
verde, nectarine, prune, struguri și multe altele.
Citește și: Alimentul pe care nu ar trebui să-l consumi înainte de culcare. Ce consecințe poate avea asupra somnului
Fructe de sezon
TOAMNA aduce o mulțime de arome precum:
struguri, prune, mere, pere, fructe de soc, castane, nuci, gutui, cătină
IARNA poți consuma:
- portocale, mandarine, clementine, grapefruit, banane, lămâi, ananas, avocado, rodii, pomero, mere, pere, nuci sau fructe uscate.
Fructe de sezon
PRIMĂVARA poți alege o multitudine de legume verzi precum:
- păstârnac, urzici, ștevie, spanac, frunze de păpădie, leuștean, leurdă, untișor, lobodă, salată verde, ceapă verde, usturoi verde, lăptucă, mărar, busuioc, țelină, pătrunjel, mazăre verde, fasole verde, ridichi, cartofi noi.
VARA te poți bucura de o mulțime de culori și legume proaspete:
- ceapă verde, usturoi verde, spanac, salată verde, ridichi, mărar, cimbru, pătrunjel verde, tarhon, oregano, mentă, mazăre verde, fasole păstăi, dovlecei, sfeclă, morcovi, păstârnac, roșii, castraveți, gulii, sparanghel, conopidă, cimbru, ciuperci, pătrunjel leuștean, rubarbă, lobodă, ardei kapia, ardei gras, ardei roșu, vinete, dovlecei, porumb dulce, varză, sfeclă.
Citește și: Cămara de iarna în 2023. Ce conserve poți să pregătești pentru sezonul rece
Legume de sezon
TOAMNA poți consuma:
fasole păstăi, dovlecei, sfeclă, morcovi, roșii, castraveți, busuioc, ardei gras, vinete, gulii, porumb dulce, ardei iute, ardei gras, ardei kapia, gogoșari, țelină (rădăcină), pătrunjel (rădăcină), ridichi, ceapă uscată, fasole boabe, varză, conopidă, broccoli, praz, păstârnac, varză, ciuperci, cartofi, dovleac plăcintar, hrean.
IARNA te poți îndrepta către:
Sfeclă, morcovi, busuioc, țelină (rădăcină), pătrunjel (rădăcină), ridichi negre, ceapă uscată, păstârnac, ciuperci, cartofi, fasole, varză de Bruxelles și multe altele.