WowNews logo WOWnews
Stories

Diverse

Arancini siciliene în mijlocului Bucureștiului! Povestea tânărului italian adus în România de patronul restaurantului, special pentru a crea preparatul după rețeta secretă din Palermo: „Este una tradițională” / EXCLUSIV

Povestea tânărului italian care a adus Sicilia, prin preparatele sale, în București. Cine se ascunde, de fapt, în spatele afacerii?

Dacă ești din București sau stai în București, dar vrei să te simți și să mănânci ca în Italia, atunci trebuie să-l întâlnești pe Luca.

Este un italian de doar 21 de ani, care prin preparatele sale și voia bună pe care o are mereu, specifică italinilor, te va face să simți că ești acolo, în Palermo, chiar și pentru puțin timp.

Citeste si: A sosit răspunsul mult așteptat! Mama Andreei Cuciuc, Diana, a răspuns în detaliu la preavizul pe care l-a primit de la jurist, în numele lui Nicolae și al lui Cristian Botgros: "Vă informez despre po

Citește și: Ce plaje sălbatice mai există în România. FOTO

sfrigola

Arancini sicilieni

[Sursa foto: Wowbiz ]

Luca aduce preparatele siciliene în București 

Luca a venit în România în urmă cu aproape un an, atunci când a fost adus aici de patronul locului unde lucrează pentru a-i bucura și pe români de tradiționalii lor arancini, făcuți după rețeta din Palermo.

Tânărul s-a mutat singur aici, lăsându-și familia în Sicilia și, deși spune că iubește Bucureștiul, încă nu e sigur dacă să rămână sau nu definitiv pe meleaguri românești. Și asta pentru că, deși este un veritabil italian, ia în calcul să se mute în SUA, de unde se trage mama sa.

”Eu sunt angajat aici, sunt din Palermo, m-am mutat aici când s-a deschis locația. Am venit special din Palermo pentru că lucrasem acolo cinci ani și știam cum se face produsul acesta. Nu știu cât o să stau aici, poate 3-4 ani, depinde, nu știu, dacă îmi este bine aici cu munca, da, o să rămân. Dar sunt și american, după mamă, nu doar sicilian, și mă gândesc să mă mut în SUA”, a spus Luca, în exclusivitate, pentru WOWbiz.

Cât despre afacerea de care se ocupă aici, în România, Luca, deși spune că rețeta de arancini este secretă, ne-a dat, totuși, câteva informații.

Arancinii se recomandă să se mănânce calzi, însă, Luca și clienții săi spun că sunt buni și reci sau neîncălziți, mulți fiind cei care și-au luat comanda la pachet, cât timp reporterii WOWbiz au fost în bucătăria italianului.

Cât despre rețetă, în primul rând, trebuie să se știe faptul că toate produsele alimentare sunt aduce din Italia, pentru ca gogoloaiele de orez cu umplutură, după cum am putea să le descriem, să iasă fix ca la mama lor acasă.

Pentru preparare se folosesc două tipuri de orez, unt, condimente și tot felul de umpluturi, pentru gustul fiecărui client care le trece pragul.

”Avem diferite sortimente: cu carne, sau numai cu legume, numai cu pește. Este o gustare sărată, din orez adus din Italia, Palermo, la fel ca toate ingredientele pe care le punem în arancini, untul, condimentele și umplutura. Folosim două tipuri de orez, un mixt. Nu putem să dăm rețeta, dar este una tradițională, autentică, care respectă în totalitate rețeta după care se face acest produs în Palermo, pentru că în fiecare oraș din Sicilia acest preparat se face într-un alt fel. Dar nu presupune foarte multe secrete… Arancinii pot fi mâncați oricând, dar sunt mai buni atunci când sunt calzi, dar este posibil să fie reîncălziți în cuptor… Ca idee, acest produs se prepară astfel: se fierbe orezul cam două ore, cu foarte mult unt și curry, după care se folosește fiecare umplutură în parte”, ne-a mai spus tânărul italian.

sfrigola

Arancini sicilieni

[Sursa foto: Wowbiz ]

Citește și: 2024 e anul în care se îmbogățesc.Ce zodii își vor umfla contul bancar

Și cum preparatul este unul italienesc, Luca spune că la început cei mai mulți clienți erau italieni, însă odată cu trecerea timpului românii au devenit și ei la fel de încântați și curioși în a gusta arancini preparați de el, care nu depășesc prețul de 20 de lei.

Citeste si: Neînțelegerile dintre Marina Almășan și Georgică Cornu nu încetează nici în zilele noastre! Acum totul a pornit de la... un acoperiș: "Cine e Marina Almășan și ce cadouri trebuie să-i dau Marinei Almă

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii - catena.ro

Citeste si: Cristian Botgros i-a cerut ceva ce niciun tată nu ar vrea SĂ AUDĂ VREODATĂ: "Am fost supărat și am plâns.Trebuie să își asume" Cuvintele fiului său din spital i-au rămas întipărite în suflet: "Îmi spu

”Într-adevăr, la început veneau foarte mulți italieni, dar după au început să vină și foarte mulți români și le place acest preparat. Spun că vor să mai vină și să încerce toate sortimentele, pentru ei fiind o curiozitate. Iar prețul diferă, începe de la 16 lei și ajunge până la 20 de lei cel mai scump”, a mai mărturisit Luca.

Care a mai ținut să spună, pentru toți cei care se declară fanul acestui tip de mâncare că, deși nu este în plan ca afacere să ajungă, momentan, și în alte orașe din România, o locație va mai fi deschisă curând tot în București.

”Momentan nu este în plan să ajungem cu afacerea și în alte orașe, dar vrem să mai deschidem un punct de lucru într-o zonă mult mai tinerească… Se dorea succesul, ne bucurăm că a crescut atât de repede afacerea, am și încercat din toate punctele să o facem cunoscută”, declarată italianul.

Și asta pentru că în spatele afacerii se ascunde, de fapt, un cuplu de italieni îndrăgostit de București. Ba chiar, patronul restaurantului a studiat în România, a profesat aici, iar acum ne vizitează săptămânal.

”În spatele afacerii se ascunde un cuplu de italieni. El este medic dentist, iar ea este om de afaceri în Italia. Au deschis în România pentru că le place foarte mult aici, el a și profesat aici mulți ani, a făcut chiar și facultatea aici și vine în fiecare săptămână, de joi până duminică. Îi place mult aici! ”, a concluzionat Luca.

sfrigola

Arancini sicilieni

[Sursa foto: Wowbiz ]