WowNews logo WOWnews
Stories
Alimentul care crește riscul de cancer de colon. Este suficientă o felie pe zi pentru a-ți face rău
Alimentul care crește riscul de cancer de colon. Este suficientă o felie pe zi pentru a-ți face rău

Diverse

Alimentul care crește riscul de cancer de colon. Este suficientă o felie pe zi pentru a-ți face rău

Iată ce aliment crește riscul de cancer de colon prin consumarea a celei mai mici porții pe zi!

Poate suna dur, însă, există alimente care, prin simpla consumare a celei mai mici cantități, riscă să ne dăuneze grav sănătății. Iată care este alimnetul despre care se spune că influențează creșterea riscului de cancer de colon!

Ce aliment crește riscul apariției cancerului de colon 

Carnea roșie sau procesată, căci despre ea este vorba, deși are multiple beneficii pentru corpul uman, aceasta poate crește șansele apariției unui cancer intestinal. Iar aceste lucruri nu sunt doar vorbe și atât. Mai exact, potrivit dcnews.ro, dezavantajul major al cărnii procesate este confirmat de ultimele studii pe această temă efectuate de specialiștii de la Laboratorul de epidemiologie a cancerului de la Universitatea din Oxford. Astfel, studiile au fost realizate pe o jumătate de milion de participanți britanici cu vârsta cuprinsă între 40 și 69 de ani.

Citeste si: Iancu Sterp și nașa lui au plecat în Turcia. Ce a făcut nașul când a auzit că au fugit în lume: “Eu am crezut că știi de glumă.” - kfetele.ro

Alimentul care crește riscul de cancer de colon. Este suficientă o felie pe zi pentru a-ți face rău
Alimentul care crește riscul de cancer de colon. Este suficientă o felie pe zi pentru a-ți face rău[Sursa foto: PixaBay]

Cercetarea a fost condusă de echipa Doctorului Timothy J. Key, iar persoanele au fost puse să mănânce 76 de grame de carne roșie procesată pe zi, adică cantitatea dintr-un hamburger. Rezultatul a arătat că acești oameni au avut cu 20% mai multe șanse de a dezvolta cancer colorectal în comparație cu alte persoane care au redus cantitatea ingerată la o treime și care ar putea fi echivalentă cu cea a unei felii de șuncă.

Studiile mai arată că șansa de a dezvolta un cancer de colon a crescut cu 20% pentru fiecare 25 de grame de carne procesată, ceea ce înseamnă practic o fâșie de slănină.

Citeste si: Postul Paștelui 2022. Reţete de sarmale de post, fără carne

Doctorul Key a ajuns și la o concluzie: „Rezultatele noastre sugerează, în mod concludent că persoanele care mănâncă carne roșie și procesată de patru sau mai multe ori pe săptămână au un risc mai mare de a dezvolta cancer intestinal decât cei care mănâncă carne roșie și procesată de mai puțin de două ori pe săptămână”, a spus acesta potrivit sursei menționate.

Despre acest subiect, însăși Organizația Mondială a Sănătății a dorit să puncteze câteva lucruri. Iată despre ce este vorba!

Alimentul care crește riscul de cancer de colon. Este suficientă o felie pe zi pentru a-ți face rău
Alimentul care crește riscul de cancer de colon. Este suficientă o felie pe zi pentru a-ți face rău[Sursa foto: PixaBay]

Avertismentul OMS cu privire la alimentul care crește riscul de cancer de colon

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) nu a rămas indiferentă în ceea ce privește pericolul provocat de carnea roșie. Așa că, aceasta a conchis în anul 2015 că există suficiente dovezi pentru a clasifica carnea procesată drept „cancerigenă pentru oameni”.

Totodată, carnea procesată a fost inclusă în grupul de cele mai periculoase substanțe pentru sănătate alături de fumul de tutun, alcoolul, plutoniul și aerul poluat.

Citeste si: Motivul pentru care Iancu Sterp a plecat în Turcia, la scurt timp după ce a primit acuzații grave de agresiune! De cine a fost însoțit fratele lui Culiță Sterp: „Am fugit...” - kfetele.ro

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi - catena.ro

Citeste si: Lucia a refuzat să recunoască adevărul în fața camerelor, iar Corina NU A MAI PUTUT să stea deoparte: "Ești o mare mincinoasă. Ai auzit?". Cu ce ACUZAȚII se confruntă concurenta din Casa Iubirii: "Săp

Citeste si: Ce este „mâncarea viitorului”. Au apărut în România tabletele care înlocuiesc mâncarea

Experții în sănătate au mai adăugat că fiecare porție de 50 de grame de carne procesată consumată zilnic, crește riscul de cancer colorectal cu 18%. Desigur, dacă este consumată pe o perioadă lungă de timp. „Pentru un individ, riscul de a dezvolta cancer colorectal din consumul de carne procesată rămâne mic, dar acest risc crește odată cu cantitatea de carne consumată”, a spus Doctorul Kurt Straif, șeful Programului de monografii IARC, citează dcnews.ro

 

Sursă: dcnews.ro, csid.ro