WowNews logo WOWnews
Stories
alexandra ungureanu
Alexandra și Anca Ungureanu 

Diverse

Alexandra și Anca Ungureanu au făcut Mini Babka pentru sărbători, cu ajutorului Chef Liviu Lambrino

Familie unită! Așa arată Alexandra Ungureanu de fiecare dată când acceptă o nouă provocare alături de mama ei. Cum sărbătorile sunt despre cei dragi, iar pregătirile se fac din timp, în weekend, la București, a avut loc un eveniment care a făcut încălzirea pentru gusturile bune care se vor regăsi pe mesele de Crăciun și Revelion.

Alexandra și Anca Ungureanu au făcut echipă la workshopul de cooking Amintiri Gustoase, unde ghid le-a fost celebrul Chef Liviu Lambrino. Vedeta Kanal D a gătit desertul alături mama ei, dar și cu mai mulți influenceri celebri pe zona de food.

Citeste si: A sosit răspunsul mult așteptat! Mama Andreei Cuciuc, Diana, a răspuns în detaliu la preavizul pe care l-a primit de la jurist, în numele lui Nicolae și al lui Cristian Botgros: "Vă informez despre po

În weekend, Adriana Sohodoleanu, Alina Muntele, Alina Săftulescu, Dana Burlacu Visternicu și Daniela Niculi au creat cinci echipe care și-au asumat realizarea unui preparat festiv, pornind de la rețetele propuse pe Instagram. Fiecare preparat s-a transformat într-o propunere de cinci stele care poate fi asortată bucatelor tradiționale de pe mesele de sărbători. Conceptul și designul preparatelor realizate în cadrul workshopului îi aparțin lui chef Liviu Lambrino, expert în arte culinare contemporane.

Cele cinci feluri de mâncare preparate de participanți, de care s-au bucurat ca-n familie, au fost Carpaccio de sfeclă roșie coaptă în sare, cu smântână de bivoliță și icre de somon;  Crevete White Tiger, cu leche de tigre și segmente de grapefruit roz; Camembert en croute, cu smochine caramelizate iuți, bacon, usturoi, rozmarin, sos de miere și muștar; File de porc învelit în jambon, cu piure de țelină și sos de merișoare; Mini Babka cu nucă și cacao, cu sos de vanilie și semințe de mac.

Alexandra Ungureanu și mama ei au pregătit împreună o delicioasă variantă pentru cozonacii tradiționali: Mini Babka cu nucă și cacao, cu sos de vanilie și semințe de mac. Gustul bun a fost completat de o imagine de milioane – cu flori care au adus culoare în fiecare farfurie.

Dacă Alexandra Ungureanu este regina stilului, atunci și ceea ce pregătește în bucătărie trebuie să fie impecabil. Așa că a lucrat cu Chef Liviu Lambrino, dar și cu ceilalți creatori de gusturi bune veniți la eveniment.

alexandra ungureanu

Alexandra și Anca Ungureanu au gătit împreună, la workshopul de cooking Amintiri Gustoase 

Competiție pe Instagram, în preludiul workshopului Amintiri Gustoase

Competiția „AMINTIRI GUSTOASE: REȚETE FESTIVE”, organizată de Cronicari Digitali, a căutat să aducă mai multă inspirație pentru apropiatele mese festive, direct din bucătăriile generației digitale, în cadrul unui concurs pe Instagram. S-au adunat peste 250 de propuneri de Aperitive (reci sau calde), Feluri principale și Deserturi, dintre care 5 au fost selectate de un juriu format din chefi celebri, experți în gastronomie și bloggeri de Food. Ele au servit drept inspirație și au fost reinterpretate de chefs celebri, în practică, cu ajutorul comunității Cronicari Digitali, al jurnaliștilor și al vedetelor în cadrul workshopului de cooking AMINTIRI GUSTOASE.

Concursul online, prefața workshopului, lansat de Cronicari Digitali și Amintiri Gustoase, platforme create de Zaga Brand și Asociația Human Made Art, și-a desemnat câștigătorii pe 2 decembrie, premiați cu produse și gadgeturi de cooking de peste 5.000 de euro.

Citește și: Alexandra Ungureanu, probleme de sănătate. Cu ce afecțiuni a fost diagnosticată artista: „Am nevoie acum de recuperare”

Duminică, 11 decembrie, la București, jurnaliști și creatori de conținut digital și de gusturi bune au făcut echipă într-un workshop de pregătire a rețetelor festive sub coordonarea lui Chef Liviu Lambrino.

Până la intrarea pe stațiile de gătit, cei peste 90 de participanți au fost întâmpinați cu antreuri delicioase – cu o gamă impresionantă de sortimente de brânzeturi românești și de inspirație internațională, gusturi rafinate din toate colțurile lumii, mezelurile românești, pregătite cu meșteșug și un corner cu surprize culinare aranjate apetisant. 

Apoi, timp de patru ore, cuptoarele s-au încins, plitele s-au aprins, roboții de bucătarie au malaxat, tocat, pasat și 40 de jurnaliști și creatori de conținut celebri au gătit de zor, în calitate de gazde.

Pentru preparate de calitate, toți partenerii au livrat ingrediente premium, de la mirodenii și fructe, la icre de somon si creveți, unt, ulei de primă și drojdie.

competitie

Competiția „AMINTIRI GUSTOASE: REȚETE FESTIVE”, organizată de Cronicari Digitali, a căutat să aducă mai multă inspirație pentru apropiatele mese festive

Chiar dacă aromele și gustul nu s-au simțit online, atmosfera workshopului de cooking AMINTIRI GUSTOASE au putut să pătrundă online de pe conturile partenerilor și organizatorilor. Pentru cei care nu au fost prezenți la workshop, atmosfera a fost transmisă digital într-un impresionant număr de peste 500 de stories.

Citeste si: Neînțelegerile dintre Marina Almășan și Georgică Cornu nu încetează nici în zilele noastre! Acum totul a pornit de la... un acoperiș: "Cine e Marina Almășan și ce cadouri trebuie să-i dau Marinei Almă

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi - catena.ro

Citeste si: Cristian Botgros i-a cerut ceva ce niciun tată nu ar vrea SĂ AUDĂ VREODATĂ: "Am fost supărat și am plâns.Trebuie să își asume" Cuvintele fiului său din spital i-au rămas întipărite în suflet: "Îmi spu

Ce gătești mai bine acasă pentru mese festive – rețete propuse pe Instagram

Timp de aproape două săptămâni, „AMINTIRI GUSTOASE: REȚETE FESTIVE”, competiția  din social media, a strâns rețete pentru mese festive de la utilizatorii digitali. Toate rețetele propuse pe Instagram au trecut printr-o jurizare riguroasă realizată de nu mai puțin de 17 jurați, chefs, experți și influencers din domeniul food. Cele mai multe propuneri au venit pentru desertul de sărbători.

TOP 5 rețete festive

  1.     REGINA MARIA, regina tuturor prăjiturilor la tava – rețetă propusă de @chez_doinush
  2.     Cornulețele fragede cu dulceată – rețetă propusă de @hometown___flavours
  3.     Steak de vită, servit alături de un piure cu pesto de trufe albe și ciuperci mini king oyster, cu sos demi glace și ulei de pătrunjel – rețetă propusă de @mo.m.e.n.t
  4.     Plăcinte cu răvașe cu mesaje milenniale – rețetă propusă de @nicolerootless
  5.     Vanilice – Fursecuri fragede cu vanilie – rețetă propusă @aleksandrapetrov.ro

După competiția online și workshopul de cooking, Amintiri Gustoase va continua în 2023 cu proiecte ample care adună rețete și surse de informare în zona de Food & Beverage.

„După ce am căutat amintirile gustoase și rețetele care inspiră generațiile digitale, ne-am bucurat de un workshop coordonat de chef Liviu Lambrino, dar și de cel mai frumos și intim moment de cunoaștere între oameni care se văd pentru prima dată- statul la masă și mâncatul împreuna, într-un experiment relaxant care a adus față în fața mai multe generații”, declară Silvia Teodorescu, coordonatoarea Cronicari Digitali.

În 2023, continuă proiectul gastronomic care își propune să aducă alături de ingrediente, rețete și povestea preparatelor cât mai multe generații.

„AMINTIRI GUSTOASE: REȚETE FESTIVE” este organizat de agenția Zaga Brand, prin platforma Cronicari Digitali.